EBYÜ’de YÖKAK Değerlendirme Takımı KAP Saha Ziyaretlerini Tamamladı

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki kalite kültürünün yaygınlaştırılması ve eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ile idari hizmetlerin niteliğinin artırılması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında YÖKAK Değerlendirme Takımı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirdi.

 

KAP kapsamında 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen saha ziyaretinde, Prof. Dr. Hakan Atılgan Başkanlığındaki Değerlendirme Takımında, Prof. Dr. Berna Yazıcı, Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Prof. Dr. Engin Şahna, Prof. Dr. Gürbüz Ocak ve Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin akademik değerlendirici; Tuncay Arif İbiş idari değerlendirici; Evra Gürbüz öğrenci değerlendirici; Arş. Gör. Sena ÇATAL ise YÖKAK Gözlemcisi olarak görev aldı.

 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” PUKÖ döngüsü kapsamında değerlendirildi.

 

4-7 Aralık 2023 tarihleri arasındaki saha ziyareti sürecinde EBYÜ Rektörü, Kalite Komisyonu, Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri, akademik birim yöneticileri, personeli ve öğrencileri; idari birim yöneticileri ve personeli; Uygulama ve Araştırma Merkezleri ile Koordinatörlük Yöneticileri ve Danışma Kurulu ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi. KAP Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Hakan Atılgan’ın; Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı süreçleri hakkında güçlü ve gelişmeye açık yönlerini ifade ettiği çıkış bildiriminin okunması ile saha ziyareti tamamlandı.

 

Rektör Prof. Dr. Akın Levent çıkış görüşmesinde  “KAP saha ziyaretleri tamamlamıştır. Değerlendirme Takımı Üyelerine, bu süreç boyunca gösterdikleri özverili çalışmaları ve objektif bakış açısı için teşekkür ediyoruz. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve idari hizmetlerin kalitesini artırmak adına ciddi çaba harcadık. Bu değerlendirme süreci, Üniversitemizin güçlü yönlerini ve gelişime açık alanlarını objektif bir şekilde değerlendirme fırsatı sundu. Aldığımız geri bildirimleri dikkate alarak, daha iyi bir eğitim ve öğretim ortamı, daha etkili bir araştırma ve geliştirme faaliyeti, topluma daha fazla katkı sağlayacak hizmetler sunma hedefimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz. Bu süreçte emeği geçen Kalite Koordinatörlüğü yanı sıra olmak üzere ilgili tüm komisyon üyelerine, akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde kalite güvence çalışmaları, birlikte hareket etme ve iş birliği kültürü ile artarak devam edecektir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

08

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email