Yükseköğretim Kurumları Kalite Komisyonları Öğrenci Üyeleri Buluştu

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonunun yükseköğretim kurumları kalite komisyonlarında yer alan öğrenci üyelere yönelik akran öğrenme amacıyla düzenlediği “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı” isimli çevrimiçi seminer 24 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

171 farklı yükseköğretim kurumundan öğrenci üyelerin katıldığı seminerde, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ tarafından yükseköğretimde kalite güvencesi sistemi, YÖKAK’ın yapısı, faaliyet alanları ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Ardından YÖKAK Öğrenci Komisyonu üyeleri Mehmet Bora, Sena Çatal, Muhammed İyisan, Aleyna Feraye Yılmaz, Simge Ayyıldız ve Furkan Duru’nun moderatörlüğünde 5 sanal sınıfta devam eden seminerde YÖKAK Öğrenci Komisyonu’nun yapısı, öğrencilerin yükseköğretim kalite güvencesi çalışmalarına nasıl katılabilecekleri, yükseköğretim kurumlarındaki kalite komisyonları öğrenci üyelerinin kendi kurumlarında yapabilecekleri çalışmaların neler olduğu ve süreçteki misyonları hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Seminer sonunda katılımcı öğrencilerin soruları yanıtlandı. Etkinlik iki saat otuz dakika sürerken, öğrencilerin daha sık bir araya gelmek istedikleri konusunda hevesli oldukları görüldü. Bu durumun Türkiye’deki yükseköğretim kalite güvencesi süreçlerine öğrenci katılımına yönelik farkındalığın artması açısından memnuniyet verici olduğu gözlemlendi.